Kakaós pöffeteg

Hozzávalók:

  • 20 dkg kristálycukor
  • 15 dkg liszt
  • 6 dkg kakaópor
  • 6 dkg vaj
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 db tojás
  • egy csipet só

Elkészítés:

A lisztet, cukrot, sót, kakaóport és a sütőport keverjük össze, majd morzsoljuk bele a vajat, és a felkevert tojásokat. Az egészet gyúrjuk össze jó alaposan, majd takarjuk le, és tegyük a hűtőbe fél órára érni. Amíg pihen az alapanyag, addig egy tányérba szitáljuk le a porcukrot, majd egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. Ha letelt a fél óra, akkor vegyük elő a masszát a hűtőből, majd vizes kézzel formáljunk belőle dió nagyságú golyókat. Ezeket hempergessük bele a porcukorba, majd tegyük jó szellősen (egy normál méretű tepsiben nagyjából 12 db fér el) a tepsibe. Azért kell szellősen, mert össze fog kicsit lapulni, és az átmérője több, mint a duplájára fog nőni, mire megsül. Szóval, ha megpakoltuk a tepsit, akkor toljuk be az előmelegített sütőbe, és süssük 200 fokon 12 percig. 


Megjegyzések