2010. július 26., hétfő

Chokito

Hozzávalók:
  • kb. 50 dkg rizspehely
  • 25 dkg margarin
  • 2-3 ek kakaó
  • 2 cs tejpor (kb. 30 dkg)
  • 1 cs tejszínhabpótló por (kb. 45 g)
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 30 dkg cukor
  • 2 dl víz
  • rumaroma
Elkészítés:
A rizspelyhet, kakaóport, tejport, tejszínport, vaníliás cukrot és a rumaromát egy nagyobb tálban összekeverjük. 30 dkg cukrot karamellizálunk 2 dl vízzel, felolvasztjuk benne a margarint és hozzáadjuk a többi hozzávalóhoz. Kifóliázott tepsiben szétterítjük és tálalásig a hűtőben tároljuk.

Keksz szalámi

Hozzávalók:
  • 50 dkg darabolt háztartási keksz
  • 2 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 30 dkg cukor
  • 6 dkg kakaópor
  • rumaroma
Elkészítés:
A kekszen kívül mindent egy nagyobb lábasba teszek és felforralom. Mikor felforrt, hozzáadom a darabolt kekszet és amíg ki nem hűl, addig kevergetem, majd őzgerinc formába teszem majd pár órán keresztül a hűtőben tárolom.

2010. július 20., kedd

Villámgyors süti 2 főre

Hozzávalók:
  • 4 ek liszt
  • 1 mk sütőpor
  • 4 ek porcukor
  • 2 ek kakaópor
  • 1 tojás
  • 3 ek tej
  • 3 ek olaj
  • pár szem meggy, barack, mandulaforgács, csokireszelék, stb.
Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverem egy müzlis tálban és a mikróban 850 W-on kb. 4 perc alatt készre sütöm.

2010. július 12., hétfő

Bruschetta

Hozzávalók:
  • 3-4 db paradicsom
  • 1 db lilahagyma
  • 1 gerezd fokhagyma

  • bors
  • bazsalikom
  • olívaolaj
Elkészítés:
A paradicsomot meghámozom és a hagymával apró kockákra vágom. Sózom, borsozom, bazsalikomot szórok rá, és meglocsolom olívaolajjal. Pár órát állni hagyom. Pirítós kenyérrel tálalom.

2010. július 8., csütörtök

Tortilla

Hozzávalók:
  • 30 dkg liszt
  • 1 tk só
  • 3/4 tk sütőpor
  • 3 ek. olaj
  • 1,5-2 dl langyos víz
  • tejföl, sonka, uborka, paradicsom, sajt
Elkészítés:

A víz kivételével összekeverjük a hozzávalókat, majd fokozatosan lágy tésztává gyúrjuk annyi vízzel, amennyit felvesz. Lefedve 15 percig pihentetjük a hűtőben. 4-6 egyforma darabra osztjuk, golyókat formázunk belőle, amelyeket lisztes deszkán 15-18 cm átmérőjű lepényekké nyújtunk, egyszerre csak eggyel dolgozzunk, mert könnyen kiszárad. Olaj nélkül megsütjük az egyik oldalát, amíg a felületén buborékok nem keletkeznek, majd megfordítjuk, a felét megkenjük tejföllel, sonkát, paradicsomot, uborkát, sajtot teszünk rá (tetszés szerint mással is készíthető) félbehajtjuk és megsütjük a másik felét is.