Kakaós kalács

Hozzávalók:
  • 3 dl tej
  • 3 ek cukor
  • 5 dkg élesztő
  • 2 ek olvasztott vaj
  • 3 tojássárga
  • 60 dkg liszt
  • 1 csapott mk só
A töltelékhez:
  • 8 dkg vaj
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 5 ek porcukor
  • 3 púpos tk kakaó
  • 1 tk rumaroma
  • fahéj
Elkészítés:
Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatom. Hozzákeverem az olvasztott vajat , a tojássárgákat, a sót és a lisztet. Legalább 5-10 percig dagasztom a tésztát, hogy jó állaga legyen, majd duplájára kelesztem. Ezalatt habos habosra keverem a kakaós töltelék hozzávalóit és hűtőbe teszem. A megkelt tésztát 6 egyenlő részre osztom és mindegyiket téglalap alakúra nyújtom. Megkenem a kakaós töltelékkel és a hosszanti oldalánál feltekerem. Így elkészítem mind a 6 tekercset, majd összefonom. A két kalács tetejét egy tojás sárgájával és egy evőkanál tejjel megkenem sütés előtt.

Megjegyzések

  1. Nagyon guszta! Szép kalácsot sütöttél!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm! :) Ez volt az első fonott kalácsom, legközelebb már tudom, hogy nem kell ennyire szorosra fonni... mindig tanul az ember valami újat! :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Köszönöm a megjegyzésedet! :)