- 3 dl tej
- 3 ek cukor
- 5 dkg élesztő
- 2 ek olvasztott vaj
- 3 tojássárga
- 60 dkg liszt
- 1 csapott mk só
- 8 dkg vaj
- 2 cs vaníliás cukor
- 5 ek porcukor
- 3 púpos tk kakaó
- 1 tk rumaroma
- fahéj
Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatom. Hozzákeverem az olvasztott vajat , a tojássárgákat, a sót és a lisztet. Legalább 5-10 percig dagasztom a tésztát, hogy jó állaga legyen, majd duplájára kelesztem. Ezalatt habos habosra keverem a kakaós töltelék hozzávalóit és hűtőbe teszem. A megkelt tésztát 6 egyenlő részre osztom és mindegyiket téglalap alakúra nyújtom. Megkenem a kakaós töltelékkel és a hosszanti oldalánál feltekerem. Így elkészítem mind a 6 tekercset, majd összefonom. A két kalács tetejét egy tojás sárgájával és egy evőkanál tejjel megkenem sütés előtt.
Nagyon guszta! Szép kalácsot sütöttél!
VálaszTörlésKöszönöm! :) Ez volt az első fonott kalácsom, legközelebb már tudom, hogy nem kell ennyire szorosra fonni... mindig tanul az ember valami újat! :)
VálaszTörlés