
Hozzávalók:
Tésztához:
- 1 csomag "Győri édes zabfalatok" keksz
- 100 g olvasztott vaj
- 600 g natúr joghurt
- 150 g cukor
- 1/2 db citrom leve
- 1 citrom reszelt héja
- 10 db After Eight csokilapocska
- 350 ml tejszín
- 25 g zselatin
- 150 ml tejszín
- 1 cs. habfixáló
- After Eight csokilapok
Elkészítés:
A kekszet apróra morzsoljuk és az olvasztott vajjal összekeverjük, kibéleljük vele a tortaforma alját. A joghurtot, a cukrot és a zselatint megmelegítjük, nem szabad felforralni. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját és a fél citrom levét. A tejszínt keményre felverjük, hozzáöntjük a kihűlt joghurtot és habverővel nagyon alaposan összedolgozzuk. A csokilapocskákat felvágjuk és óvatosan hozzákeverjük joghurtos masszához, rátesszük a "tésztára" majd 2-3 órára hűtőbe tesszük, ezalatt kellően megdermed.
A tortagyűrűt óvatosan eltávolítjuk, célszerű először késsel finoman körbevágni. A díszítéshez a tejszínből a habfix-el kemény habot verünk, habzsákba töltjük és tetszés szerint díszítjük.
A tortagyűrűt óvatosan eltávolítjuk, célszerű először késsel finoman körbevágni. A díszítéshez a tejszínből a habfix-el kemény habot verünk, habzsákba töltjük és tetszés szerint díszítjük.
Nagyon szép tortát csináltál, szívesen megkóstolnám! Nagyon ügyes vagy!
VálaszTörlésLátom, elkészült:-) Nagyon szép lett és remélem ízlett is:-)
VálaszTörlésÉva: Köszönöm, aranyos vagy! :)
VálaszTörlésCitromhab: Apának nagyon tetszett a torta, köszönöm a receptet! :) Ízre pedig még nekem is tetszik, nem annyira tömény, mint a csoki, nagyon finom!