Kebab

Hozzávalók:
  • 50 dkg csirkemell filé
  • 1 tasak Knorr kebab alap és paprikás dresszing
  • 4 ek. olaj
  • 0,5 dl víz
  • 3 ek majonéz
  • 3 ek ketchup
  • tortilla
  • paradicsom
  • uborka
  • lila hagyma
Elkészítés:
A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk. A kebab alapot az olajjal és a vízzel elkeverjük, majd a húst beleforgatjuk. Letakarva, hűtőszekrényben kb. fél óráig állni hagyjuk. A mártáshoz a majonézt a ketchuppal és a paprikás dresszinggel simára keverjük, majd ezt is a hűtőszekrényben tálalásig állni hagyjuk. Elkészítjük a tortillát is: 30 dkg lisztből, 1 tk sóból, 3/4 tk sütőporból, 3 ek. olaj és kb. 150 ml meleg vízből lágy tésztát gyúrunk és állni hagyjuk negyed óráig.
A befűszerezett húst olaj hozzáadása nélkül, nagy lángon, 7-8 perc alatt készre sütjük.
A tortilla tésztát 8 egyforma darabra osztjuk, golyókat formálunk belőle, amelyeket lisztes deszkán 15-18 cm átmérőjű lepényekké nyújtunk, egyszerre csak eggyel dolgozzunk, mert könnyen kiszárad. Kevés olajon megsütjük az egyik oldalát, amíg a felületén buborékok nem keletkeznek, majd megfordítjuk.
A zöldségeket megpucoljuk, apróra vágjuk és tálaljuk. 

Megjegyzések