Hozzávalók:
Elkészítés:
- 1 l tej
- 9 ek. gríz
- 7 ek. cukor
- 5 dkg margarin
- 3 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- zsemlemorzsa
Elkészítés:
A tejből, cukorból és a grízből sűrű tejbegrízt főzünk, ha kész, hozzákeverjük a vajat. A tojások sárgáját a vaníliás cukorral, és egy kicsi cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a grízhez. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk ezt is a grízbe. Vajazott, zsemlemorzsával szórt jénai edénybe öntjük, és forró sütőben megsütjük. Érdemes nagyobb jénai edényt használni, mert a mély edényben nem sül át rendesen. Sütés közben szépen feljön, amikor kivesszük a sütőből összeesik, az eredeti recept szerint ez természetes. Csokiöntettel, vagy lekvárral tálaljuk.
Eddig csak tejberizzsel készítettem, de ez a változat is nagyon finom lehet. :))))
VálaszTörlésEz volt nekem is az első próbálkozásom, de biztos vagyok benne, hogy nem az utolsó... jobban ízlett a családnak, mint a rizsfelfújt! :)
VálaszTörlés