Joghurthab karamelles banánnal

Hozzávalók: 
Joghurthabhoz:
  • 2 dl hideg tejszín
  • 2 dl joghurt
  • 3 ek porcukor

Karamelles banánhoz:
  • 10 dkg cukor
  • 1 dl tejszín
  • 5 dkg vaj
  • 2 banán
  • pár csepp citromlé
Elkészítés:
Szeletekre vágjuk a banánt, csepegtetünk rá pár csepp citromlevet és félretesszük. A 10 dkg cukrot egy teflonserpenyőben 2 percig magas fokozaton olvasztjuk, majd levesszük kis fokozatra és 8-10 percig olvasztjuk, de közben nem kevergetjük, csak a serpenyőt rázogatjuk. Akkor jó, ha szép aranybarna, karamellszínű. Ha már nem sistereg, levesszük a tűzhelyről és óvatosan hozzáadjuk az 1 dl tejszínt, az 5 dkg vajat és visszatesszük a kislángra. A joghurthabhoz a hideg tejszínt a porcukorral lágy habbá verjük, a végén hozzákeverjük a joghurtot. A banánszeleteket beletesszük a karamellkrémbe, és rárakjuk a joghurthabot.

A recept Stahl Judittól van, nem annyira szeretjük a karamelles dolgokat, de ez nagyon finom, jót tesz neki a joghurthab. :) A háttérért, pedig köszönet Apának! :)

Megjegyzések

  1. Nagyon guszta, csorog a nyálam, szívesen elkanalazgatnám.:)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon finom lehet, igen guszta ! Ha marad még én is kérnék egy pohárral!:)

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm a hozzászólásokat! :) Biztosíthatlak benneteket, hogy nagyon finom. :) Ebből az adagból 4 pohárral lesz, másnap már nem annyira finom, bár egy dupla adag is simán elfogyna... :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon gusztusos, mentem a tarsolyomba! :))

    VálaszTörlés
  5. Ami karamellás az csak finom lehet!
    Most de megenném...

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Köszönöm a megjegyzésedet! :)