Hozzávalók:
Joghurthabhoz:
- 2 dl hideg tejszín
- 2 dl joghurt
- 3 ek porcukor
Karamelles banánhoz:
- 10 dkg cukor
- 1 dl tejszín
- 5 dkg vaj
- 2 banán
- pár csepp citromlé
Elkészítés:
Szeletekre vágjuk a banánt, csepegtetünk rá pár csepp citromlevet és félretesszük. A 10 dkg cukrot egy teflonserpenyőben 2 percig magas fokozaton olvasztjuk, majd levesszük kis fokozatra és 8-10 percig olvasztjuk, de közben nem kevergetjük, csak a serpenyőt rázogatjuk. Akkor jó, ha szép aranybarna, karamellszínű. Ha már nem sistereg, levesszük a tűzhelyről és óvatosan hozzáadjuk az 1 dl tejszínt, az 5 dkg vajat és visszatesszük a kislángra. A joghurthabhoz a hideg tejszínt a porcukorral lágy habbá verjük, a végén hozzákeverjük a joghurtot. A banánszeleteket beletesszük a karamellkrémbe, és rárakjuk a joghurthabot.
A recept Stahl Judittól van, nem annyira szeretjük a karamelles dolgokat, de ez nagyon finom, jót tesz neki a joghurthab. :) A háttérért, pedig köszönet Apának! :)
Nagyon finom lehet
VálaszTörlésEz nagyon jól hangzik!
VálaszTörlésEz finom! :)))
VálaszTörlésNagyon guszta, csorog a nyálam, szívesen elkanalazgatnám.:)
VálaszTörlésNagyon finom lehet, igen guszta ! Ha marad még én is kérnék egy pohárral!:)
VálaszTörlésKöszönöm a hozzászólásokat! :) Biztosíthatlak benneteket, hogy nagyon finom. :) Ebből az adagból 4 pohárral lesz, másnap már nem annyira finom, bár egy dupla adag is simán elfogyna... :)
VálaszTörlésNagyon gusztusos, mentem a tarsolyomba! :))
VálaszTörlésAmi karamellás az csak finom lehet!
VálaszTörlésMost de megenném...