Hozzávalók:
Elkészítés:
- 50 dkg csirkemáj
- 2 nagy fej vöröshagyma
- szalonna
- olaj
- 3 paprika
- 2 nagy paradicsom
- só, bors
- petrezselyem
- tálaláshoz tejföl
Elkészítés:
Idén vettem rá magam, hogy megkóstoljam a lecsót, sosem voltunk nagy barátságban, mondhatni még a konyhát is elkerültem, ha megéreztem a lecsó illatát. Mostanra viszont annyira megszerettem, hogy mindenhez lecsót készítek. :)
Első lépésben elkészítjük a lecsót, majd a resztelt májat is (olajon egy fej karikára vágott hagymával a májat megsütjük, ha elkészül, sózzuk, borsozzuk). A májat összekeverjük a lecsóval és az apróra vágott petrezselyemmel. Karikára vágott sültkrumplival és tejföllel tálaljuk.
Finomnak hangzik. Így még nem próbáltam. Mindig tanul az ember. :)))
VálaszTörlésVan aki nem szereti a lecsót? Ritka! Ugye milyen finom? Nagyon finom lehetett májjal és krumplival, tejfölt én nem tennék rá, de szívesen megkóstolnám !
VálaszTörlésNagyon finom, és guszta. Lecsósan készítettem már májat, de én tejfölt nem tettem hozzá.
VálaszTörlésIsteni lehet!
VálaszTörlésA lecsó jóóóó! :))
VálaszTörlésÍgy májasan is nagyon guszta. Én egész nyáron ellennék a különféle változataival. :)))
Petra, én beleszerettem! :) Mellesleg nagyon jó az új profilkép! ;)
VálaszTörlésÉva, igen, én ilyen defektes vagyok! :) Nagyon válogatós voltam, most már egyre több mindent eszek meg.
Mrita, a tejföl nagyon jól illik hozzá, kóstoltam nélküle is, de így az igazi.
Szabina, csak ajánlani tudom! :)
Egycsipet, igazából nem is értem, hogy eddig miért nem ettem! :)))
Nagyon jól hangzik és nagyon guszta is:) Még nem ettem májat lecsóval, ki kell próbálnom!
VálaszTörlésTrollanyu, remélem, Nektek is ízleni fog! :)
VálaszTörlés