Párolt káposzta

Hozzávalók:
  • 1 fej káposzta
  • kevés olaj
  • 2-3 ek cukor
  • 4-5 ek 15%-os ecet
  • őrölt köménymag
  • 1 gerezd fokhagyma
Elklészítés:

A káposztát legyaluljuk, közben egy kevés olajon karamellizáljuk a cukrot. Ha a cukor megbarnult, hozzáadjuk a káposztát, a fokhagymát. Ízesítjük sóval, őrölt köménnyel, ráöntjük az ecetet és fedő alatt puhára pároljuk. Sültek mellé nagyon jól illik.

Az óvodában egészséghetet tartanak és azt a feladatot kapták a gyerekek, hogy zöldségből és gyümölcsből szobrászkodjanak, mivel bevásároltam lila káposztából, így lett nálunk pillangó és kisasszony :)

Megjegyzések

  1. A káposztád nagyon finom lehet, guszta! Nagyon szeretem ! Mókásak és ötletesek ezek a bábuk!

    VálaszTörlés
  2. Egyszer így is kipróbálom, fokhagymával...:) Felénk vöröshagymával készítik a párolt káposztát akár lila, akár fehér káposztából készítjük:)

    VálaszTörlés
  3. Éva, aranyos vagy, köszönöm!

    Roza, én pedig legközelebb ki fogom próbálni vöröshagymával! :) Köszönöm a tippet!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Köszönöm a megjegyzésedet! :)