Hozzávalók:
- 1 fej káposzta
- kevés olaj
- 2-3 ek cukor
- só
- 4-5 ek 15%-os ecet
- őrölt köménymag
- 1 gerezd fokhagyma
A káposztát legyaluljuk, közben egy kevés olajon karamellizáljuk a cukrot. Ha a cukor megbarnult, hozzáadjuk a káposztát, a fokhagymát. Ízesítjük sóval, őrölt köménnyel, ráöntjük az ecetet és fedő alatt puhára pároljuk. Sültek mellé nagyon jól illik.
Az óvodában egészséghetet tartanak és azt a feladatot kapták a gyerekek, hogy zöldségből és gyümölcsből szobrászkodjanak, mivel bevásároltam lila káposztából, így lett nálunk pillangó és kisasszony :)
A káposztád nagyon finom lehet, guszta! Nagyon szeretem ! Mókásak és ötletesek ezek a bábuk!
VálaszTörlésEgyszer így is kipróbálom, fokhagymával...:) Felénk vöröshagymával készítik a párolt káposztát akár lila, akár fehér káposztából készítjük:)
VálaszTörlésÉva, aranyos vagy, köszönöm!
VálaszTörlésRoza, én pedig legközelebb ki fogom próbálni vöröshagymával! :) Köszönöm a tippet!