Sajtleves zöld fűszerekkel

Hozzávalók:

  • 1 db vöröshagyma
  • kevés vaj
  • 1 ek liszt
  • 1,5 l zöldségalaplé
  • 2 dl tejszín
  • 2 tubus ömlesztett sajt (20 dkg)
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 ek. aprított petrezselyem
  • 1 ek. aprított snidling
  • só 
  • bors
  • tálaláshoz pirított kenyérkocka

Elkészítés: 

A receptre a Népszabadságban megjelent Kifőztük magazinban figyeltem fel. Szeretjük az ilyen jellegű leveseket, nagyon finom volt, biztosan lesz ismétlés. 

A megolvasztott vajon megpároljuk az apró kockára vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a lisztet, majd felöntjük a zöldségalaplével. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, az ömlesztett sajtot és a tejszínt is, és addig keverjük míg el nem olvadnak. Végül fűszerezzük és készre főzzük, pirított kenyérkockával tálaljuk. 

Megjegyzések

  1. Mesi, te egy olyan gyönyörű nő vagy, nem lehetne azt a régebbi avatarodat visszatenni? :)

    Ez a leves jónak ígérkezik, ki fogom próbálni. Nálunk használatban van egy sajtos-fokhagymás karakterű leves, hamarosan csinálok belőle egy posztot.
    Sok petrezselyemmel, természetesen ;)

    VálaszTörlés
  2. PO, nagyon aranyos vagy, köszönöm a bókot! :)

    Várom a sajtos-fokhagymás levest, ígéretesen hangzik! :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Köszönöm a megjegyzésedet! :)