Hozzávalók:
- 1 db vöröshagyma
- kevés vaj
- 1 ek liszt
- 1,5 l zöldségalaplé
- 2 dl tejszín
- 2 tubus ömlesztett sajt (20 dkg)
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 ek. aprított petrezselyem
- 1 ek. aprított snidling
- só
- bors
- tálaláshoz pirított kenyérkocka
Elkészítés:
A receptre a Népszabadságban megjelent Kifőztük magazinban figyeltem fel. Szeretjük az ilyen jellegű leveseket, nagyon finom volt, biztosan lesz ismétlés.
A megolvasztott vajon megpároljuk az apró kockára vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a lisztet, majd felöntjük a zöldségalaplével. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, az ömlesztett sajtot és a tejszínt is, és addig keverjük míg el nem olvadnak. Végül fűszerezzük és készre főzzük, pirított kenyérkockával tálaljuk.
Mesi, te egy olyan gyönyörű nő vagy, nem lehetne azt a régebbi avatarodat visszatenni? :)
VálaszTörlésEz a leves jónak ígérkezik, ki fogom próbálni. Nálunk használatban van egy sajtos-fokhagymás karakterű leves, hamarosan csinálok belőle egy posztot.
Sok petrezselyemmel, természetesen ;)
PO, nagyon aranyos vagy, köszönöm a bókot! :)
VálaszTörlésVárom a sajtos-fokhagymás levest, ígéretesen hangzik! :)