Barackos joghurttorta

Eredeti recept INNEN elérhető.
Saját: ITT és ITT.


Hozzávalók:
  • 1 csomag "Győri édes zabfalatok" keksz
  • 100 g olvasztott vaj
  • 600 g natúr joghurt
  • 150 g cukor
  • 20 g zselatin
  • 300 ml tejszín (Hulala)
  • 1 őszibarack konzerv
  • 150 ml tejszín (Hulala)
  • 1/2 csomag habfix
Elkészítés:
A kekszet apróra morzsoljuk és az olvasztott vajjal összekeverjük, kibéleljük vele a tortaforma alját. A joghurtot, a cukrot és a zselatint megmelegítjük, nem szabad felforralni. A tejszínt keményre felverjük, hozzáöntjük a kihűlt joghurtot és habverővel nagyon alaposan összedolgozzuk. A barackból félreteszünk a díszítéshez a többit apróra vágjuk, óvatosan hozzákeverjük joghurtos masszához, rátesszük a "tésztára"  majd 2-3 órára hűtőbe tesszük, ezalatt kellően megdermed.
A tortagyűrűt óvatosan eltávolítjuk, célszerű először késsel finoman körbevágni. A díszítéshez a tejszínből a habfix-el kemény habot verünk, habzsákba töltjük és tetszés szerint díszítjük.

Megjegyzések

  1. Már megint mit csináltál? Olyan szépeket gyártottál ma már legalább a harmadik.Nagyon guszta a tortád!Ügyes vagy.

    VálaszTörlés
  2. Egy szeletet ( vagy kettőt ) most el is fogadnék:-))

    VálaszTörlés
  3. Sajnos ennek a tortának már csak az emlékét őrizzük, de nagyon szívesen látlak legközelebb egy-két szelet tortára! :-)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon tetszik az oldalad, jövök még. A tortád csodaszép lett!

    VálaszTörlés
  5. Petra, nagyon örülök neki, hogy idetaláltál! Köszönöm szépen!

    VálaszTörlés
  6. Köszi, nagyon szeretjük, érdemes kipróbálni! :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Köszönöm a megjegyzésedet! :)