Eredeti recept INNEN elérhető.
Saját: ITT és ITT.
Saját: ITT és ITT.
Hozzávalók:
- 1 csomag "Győri édes zabfalatok" keksz
- 100 g olvasztott vaj
- 600 g natúr joghurt
- 150 g cukor
- 20 g zselatin
- 300 ml tejszín (Hulala)
- 1 őszibarack konzerv
- 150 ml tejszín (Hulala)
- 1/2 csomag habfix
Elkészítés:
A kekszet apróra morzsoljuk és az olvasztott vajjal összekeverjük, kibéleljük vele a tortaforma alját. A joghurtot, a cukrot és a zselatint megmelegítjük, nem szabad felforralni. A tejszínt keményre felverjük, hozzáöntjük a kihűlt joghurtot és habverővel nagyon alaposan összedolgozzuk. A barackból félreteszünk a díszítéshez a többit apróra vágjuk, óvatosan hozzákeverjük joghurtos masszához, rátesszük a "tésztára" majd 2-3 órára hűtőbe tesszük, ezalatt kellően megdermed.
A tortagyűrűt óvatosan eltávolítjuk, célszerű először késsel finoman körbevágni. A díszítéshez a tejszínből a habfix-el kemény habot verünk, habzsákba töltjük és tetszés szerint díszítjük.
A tortagyűrűt óvatosan eltávolítjuk, célszerű először késsel finoman körbevágni. A díszítéshez a tejszínből a habfix-el kemény habot verünk, habzsákba töltjük és tetszés szerint díszítjük.
Már megint mit csináltál? Olyan szépeket gyártottál ma már legalább a harmadik.Nagyon guszta a tortád!Ügyes vagy.
VálaszTörlés:DDD Köszönöm, Éva!
VálaszTörlésEgy szeletet ( vagy kettőt ) most el is fogadnék:-))
VálaszTörlésSajnos ennek a tortának már csak az emlékét őrizzük, de nagyon szívesen látlak legközelebb egy-két szelet tortára! :-)
VálaszTörlésNagyon tetszik az oldalad, jövök még. A tortád csodaszép lett!
VálaszTörlésPetra, nagyon örülök neki, hogy idetaláltál! Köszönöm szépen!
VálaszTörlésCsodaszép ez a torta!!!
VálaszTörlésKöszi, nagyon szeretjük, érdemes kipróbálni! :)
VálaszTörlés