Túrós batyu

Hozzávalók:

Tészta:
  • 50 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 3 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • csipet só
  • 2 ek cukor
  • 2 ek olaj
Töltelék:
  • 50 dkg túró
  • 1 tojás
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • cukor ízlés szerint
Elkészítés:

Hetekkel ezelőtt megláttam Katánál ezeket a batyukat és tudtam, hogy nekem is el kell készítenem valamikor, igaz van egy jól bevált receptem, ami nem sokban tér el a Katáétól.

Az élesztőt kevés langyos tejjel és cukorral felfuttatjuk. Kelesztő tálba tesszük a lisztet, tojást, maradék tejet, cukrot, sót, olajat és a felfuttatott élesztőt, és jól összegyúrjuk, kb. fél óra alatt megkel. Közben a túrót a tojással és a cukrokkal kikeverjük. A megkelt tésztát megint jól átgyúrjuk  és kinyújtjuk, téglalap alakúra felvágjuk, majd minden darabra teszünk a túróból. A batyukat tepsire helyezzük, tetejüket tojással megkenjük, majd 190 fokos előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Köszönöm a megjegyzésedet! :)