Hozzávalók:
Tészta:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 1 tojás
- 3 dl tej
- 3 dkg élesztő
- csipet só
- 2 ek cukor
- 2 ek olaj
- 50 dkg túró
- 1 tojás
- 1 cs. vaníliás cukor
- cukor ízlés szerint
Hetekkel ezelőtt megláttam Katánál ezeket a batyukat és tudtam, hogy nekem is el kell készítenem valamikor, igaz van egy jól bevált receptem, ami nem sokban tér el a Katáétól.
Az élesztőt kevés langyos tejjel és cukorral felfuttatjuk. Kelesztő
tálba tesszük a lisztet, tojást, maradék tejet, cukrot, sót, olajat és a
felfuttatott élesztőt, és jól összegyúrjuk, kb. fél óra alatt megkel. Közben a túrót a tojással és a cukrokkal kikeverjük. A megkelt tésztát megint jól átgyúrjuk és kinyújtjuk, téglalap alakúra felvágjuk,
majd minden darabra teszünk a túróból. A batyukat tepsire helyezzük, tetejüket tojással megkenjük, majd 190
fokos előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Porcukorral meghintve
tálaljuk.
De szépen hullik nálad a hó! :)
VálaszTörlésGyönyörűséges buktákat sütöttél. :)
hóhullást meghagyom. túrós buktából kérek szépen.
VálaszTörlésNagyon szépek lettek a buktáid!!
VálaszTörlésBe szép batyúk!!!
VálaszTörlésBizony szépek és gusztusosak:)
VálaszTörlésKöszönöm szépen, aranyosak vagytok! :)
VálaszTörlésHú, de jól néz ki! :)
VálaszTörlésKöszi! :)
VálaszTörlés