2012. január 23., hétfő

Hentes tokány

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertés comb
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3-4 fokhagyma
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 10 dkg sonka
  • 1 paradicsom, vagy annak megfelelő sűrítmény
  • 5-6 db csemegeuborka
  • bors

Elkészítés:

Férjem jelenlegi kedvence, annyi változtatással, hogy most kifelejtettem belőle a sonkát, de így is nagyon finom lett.

A szalonnát vékony csíkokra vágjuk és kisütjük a zsírját, majd leszűrjük és félrerakjuk a szalonnadarabokat. A hagymát apró kockákra vágjuk és a zsírban megpirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is. A húst is vékony csíkokra vágjuk és hozzáadjuk a hagymához. Nagy lángon fehéredésig sütjük, közben fűszerezzük, hozzáadjuk a paradicsomot, és egy kevés vizet öntünk alá, majd alacsony lángon, fedő alatt pároljuk tovább. Közben vékony csíkokra vágjuk a sonkát (nálam ez most kimaradt) és az uborkát is, ha a hús már majdnem jó, hozzáadjuk a szalonna darabokat, uborkát és a sonkát is és az egészet készre főzzük.

Az én szakácskönyvem

Makacska blogszülinapi játékára :)

Részletek itt

Sokáig gondolkoztam, hogy melyik szakácskönyvemet is szeressem annyira, hogy írjak róla. Bevallom eredetileg én is Horváth Ilona szakácskönyvet akartam ajánlani, hiszen az alapokat én is onnan sajátítottam el, de sokan ezzel jelentkeztek a játékra, így maradok Stahl Judit: Gyors édességek című könyvénél. Az én Horváth Ilonás példányomnak az a különlegessége, hogy idősebb, mint én vagyok és az Anyósomtól örököltem meg. :) Erről ennyit :), nézzük Stahl Judit szakácskönyvét... Mindig is figyelemmel kísértem a műsorait, tavaly sikerült beszereztem a sorozat (számomra) első kötetét. Gyorsan átlapoztam, és tudtam, hogy nekem ezt haza kell vinnem és ki is kell próbálnom pár receptet. Az első próbálkozás ez volt:
Recept INNEN elérhető

Azóta is gyakran lapozgatom és a sorozat további példányát is beszereztem. Csodálatos képekkel vannak tarkítva a klassz receptek. :) Lefényképeztem a tartalomjegyzéket, hátha valaki kedvet kap: